Jongverkenners

Er op uit trekken in de natuur, 's avonds rond een kampvuur zitten, een partijtje baseball, je eigen potje koken op een houtvuur, nachtspelen, 12-urenspel, vlotten bouwen, hike, een heus tentenkamp, je eigen bouwwerken maken... Bij de jongverkenners leer je als team samen te werken, leer je je troeven en zwaktes kennen en deze in teamverband goed te gebruiken.
JVK-scouts-lichtervelde
Je krijgt ook meer inspraak in de activiteiten, je beslist hoe langer hoe meer wat je wel en niet wil doen als opgroeiende puber. Als je denkt dat deze dingen wel eens fijn kunnen zijn en je bent tussen 11 en 14 jaar, dan ben je welkom bij de jongverkenners. De activiteiten gaan elke week van 14u tot 17u op zaterdag door. Tijdens het voetbalseizoen wordt er maandelijks één vergadering op vrijdagavond gepland.

Nog niet overtuigd? Bekijk dan eens de foto's of kom eens op zaterdag af. Klaas, Nathan, Thijs, Lars & Vital zullen je met open armen ontvangen en je telkens weer laten inzien dat je meer in je mars hebt dan je denkt.

Voor meer info of vragen: jongverkennerleiding@scoutslichtervelde.be .

Wet jongverkenners

Een jongverkenner is een eerlijk en blij kameraad:

Hij doet mee en zet zich in

Hij wil winnen maar kan verliezen

Hij is een opmerkzaam ontdekker

Hij leeft oprecht tegenover God

Hij is fijn in zijn optreden

Hij draagt zorg voor hetgeen hij gebruikt

Hij helpt graag waar hij kan.

Gebed jongverkenners

Heer, wij zijn blij hier samen te zijn.

Wij danken U dat we stilaan mogen ontdekken:

De schoonheid van de natuur,

de spanning van de tocht,

de fijne momenten rond het kampvuur.

Wij durven u vragen:

Help elk van ons meer vreugde te vinden in het spel,

meer vriendschap te ervaren in het samenzijn.

Zo zal hier in ons midden iets groeien van Uw droom,

een nieuwe hemel en een nieuwe aarde.