Maandprogramma verkenners

26/12 TOT 31/12: KAMP

We vertrekken op kamp voor een weekje! Zorg zeker dat je op tijd inschrijft voor dit, meer info volgt!

Vrijdag 5 januari - Filmavond

We beginnen het jaar goed met deze kanjer van een activiteit.
Neem ook junder slaapzak, matje en andere toebehoren mee (knuffel,…) alsook jullie favoriete films. Dit doe je best door ze mee te nemen op USB-stick. Wij zullen dan zorgen voor de nodig voorzieningen om er een spetterende film-avond van te maken

Zaterdag 13 januari - kookactiviteit

Haal alvast je beste kookkunsten boven, want vandaag steken we een 3 gangen menu samen. Neem voor deze activiteit 2 euro mee en een kook-ingrediënt. We spreken af tegen 9u aan het lokaal, deze activiteit loopt tot 13u30.

Zaterdag 20 januari – De-kerstman-heeft-vergeten-langs-te-komen-dit-jaar-activiteit

De kestman heeft dit jaar vergeten te komen in onze geliefde hoofdstad van West-Vlaanderen. Vandaar dat we op deze dag kerstmis vieren samen. We toveren het lokaal om in een gezellig knus plekje, terwijl we de man in het rode pak afwachten.

Neem voor deze activiteit een geschenkje mee van 5€. No present = no gift!

Zaterdag 27 januari – Schaatsen

Wie begeeft er zich graag op glad ijs? Wie houdt er van de winter? Vandaag gaan we es schaatsen. Omdat we als groep vooraf moeten reserveren, vraag ik om jullie in te schrijven via mail. Dit kan door te zenden naar verkennersleiding@scoutslichtervelde.be. We spreken die dag af om 13u10 aan het station van Lichtervelde. Breng handschoenen, identiteitskaart, eventueel treinabonnement richting Brugge en 10 euro mee. Gelieve in te schrijven ten laatste tegen 20 januari 2017.

Zaterdag 3 februari – One last ride?! One last ride! (Activiteit op wieltjes)

Zoals de gezegde gaat: “alles loopt op wieltjes”, is het voor deze dag zeker toepasbaar. Breng dus jullie gekste voertuig mee die je thuis hebt. Dit kan van bureaustoel tot transpallet gaan. Creativiteit wordt op prijs gesteld!

Zaterdag 10 februari – Zoek-de-bomen-in-het-bos-spel (Groenhove-spel)

Neem zeker jullie fiets mee, want we gaan naar Groenhove voor een bosspel!

Zaterdag 17 februari – Sport und spiele

Tijd dat we nog eens een klassiek spel op onze weide spelen.

Zaterdag 24 februari – ππ

Jan heeft 5 appels, hij snijdt deze appels in 4 stukken en maakt er vervolgens een π (Pie = taart) van. De taart heeft een straal van 300 mm en heeft hierdoor een oppervlakte van π x 0.30² = 0.28 m².
Wetende dat de taart van een appelboom kwam, die 4m hoog is en deze boom een schaduw werpt van 4 meter. In dit geval staat de zon onder een hoek van 45°. Wat is de omtrek van de zon?