Maandprogramma verkenners

Vrijdag 02/11: Guerrilla

We beginnen dit maandprogramma met een klassieker van formaat: Guerrilla! Leer alvast alle geheimen van de donkere steegjes van Lichtervelde en wees alert, want het gevaar kan om elke hoek schuilen. Afspraak om 19u aan het lokaal!

10/11 Sporthal

Altijd al eens de zalige tijden van de ‘sportacademie’ willen herbeleven? Het kan deze namiddag! Koning en dienaar, reis rond de wereld… Al deze klassiekers komen aan bod. Afspraak aan de Sporthal om 14u, de activiteit eindigt daar ook om 17u.

17/11 pp-quiz

Een snelle stofwisseling en intelligentie. Twee noodzakelijke eigenschappen om deze namiddag tot een goed einde te brengen en de andere verkenners het nakijken te geven. Leer alvast Wikipedia van buiten en duik nog eens in je wiskundeboeken van het lager.

24/11 Probeer et JOC ut

Deze namiddag proberen we met de andere Lichterveldse jeugd het JOC uit. In een namiddag vol uiteenlopende workshops zal je kennis kunnen maken heel wat verschillende creatieve bezigheden, telkens bijgestaan door mensen die er wat van kennen en erdoor gepassioneerd zijn.

We spreken af om 14u aan het nieuwe JOC, Boomgaardstraat 1.

01/12 Lifttocht

Haal deze middag je schattigste snoetje en je mooiste puppyogen boven. Je zal ze kunnen gebruiken om de noodzakelijke liften te versieren die je naar de meest idyllische plekjes van onze provincie zullen loodsen.

08/12 Kaffie en Koeken (15u tot 17u)

Aangezien jullie nu volop in de examens zitten, halen we de favoriete activiteit van menig verkenner nog eens vanonder het stof: kaffie me koekn. De activiteit start uitzonderlijk wat later zodat jullie nog wat extra leerstof kunnen verwerken. Breng ook €1 mee, om al die lekkere koekjes te financieren.

14/12 Kerstfeestje (20u tot 22u in meisjesscoutslokaal)

Volgens de eeuwenoude scoutstraditie, en ook door één of andere langharige kerel die ongeveer 2018 jaar geleden, ergens in deze tijd van het jaar geboren werd, is het vandaag tijd voor een magistraal kerstfeestje. Vanavond kan je met volle teugen genieten van muziek, dans, gezelligheid onder mekaar, en natuurlijk cadeautjes! Dit zal doorgaan van 20u tot 22u in het meisjesscoutslokaal
Het adres van het meisjesscoutslokaal is Processieweg 19A te Lichtervelde.

Het is de bedoeling dat je een cadeautje meebrengt van ongeveer €5 die voor zowel een jongen als een meisje kan passen. Hopelijk tot dan!

Vrijdag 21/12 Kerstmarkt

Deze avond staan we op de kerstmarkt met een standje ten voordele van het buitenlands kamp. Meer info over deze financiële activiteit volgt nog!