Vind ons op Facebook

Jins

10365820 10200981964349790 8816852101022544405 nJins zijn helemaal anders dan verkenners, nu is het aan hen. De leiding wordt vanaf nu meer een begeleiding, de leiding laat hen met andere woorden vrij in hun handelen. Het is de bedoeling dat de jins zelf van dit werkjaar een fantastisch jaar maken.
Een jin-jaar is een voorbereidend jaar op leiding, maar eigenlijk is het geen voorbereidend jaar. We streven er niet naar elke week bezig te zijn om van de jins goeie leiding te maken. Enkel 3 vergaderingen dit jaar gaan we een activiteit voor de jongere takken voorbereiden, de kapoenen mogen zich aan een speelse activiteit boordevol plezier verwachten, de welpen aan een uitdagend, spannend en gewaagd spel en de jongverkenners aan iets grensverleggends. Deze activiteiten worden voorbereid door de jins, besproken met ons (de (bege)leiding) en dan samen met de betreffende tak-leiding aan de gasten aangeboden. 

De rest van het jaar bepalen de jins zelf, via een eigen maandprogramma plannen ze de wekelijkse activiteiten die ze dan ook zelf; individueel of in groepjes uitwerken. Dit gebeurt natuurlijk allemaal binnen de vaste scoutsgrenzen

De wekelijkse vergadering gaat door in perfect uniform van 14u tot 17u. Met die wetenschap dat Jins nog graag eens napraten tussen cola en/of pint. 

JIN = Jij en Ik een Noodzaak