Maandprogramma JVK's

BELANGRIJK: af en toe sturen we een mail met bijkomende informatie. Als je geen e-mails van ons ontvangt, wil dit zeggen dat jouw e-mailadres niet in ons bestand zit of dat de mails toekomen bij 'ongewenste e-mail'.

Stuur gerust een mail naar jongverkennerleiding@scoutslichtervelde.be, dan controleren we of je in ons bestand zit. Bedankt!

Dag jongverkenners, hieronder kunnen jullie lezen wat voor spannende activiteiten jullie allemaal te wachten staan. Alle activiteiten duren van 14u tot 17u, de vrijdag van 19u tot 22u, tenzij anders vermeld. Er is opvang voorzien een kwartier voor en een kwartier na de activiteit. Een drankje kost nog altijd 65 cent.

• Zaterdag 11 mei: Mossad-constantinopelvergadering

Vandaag nemen we jullie mee naar de Arabische wereld. Ottomaanse yatagan-zwaarden, geheime missies door Mossad-agents. Terroristische organisaties oprollen etc. Het wordt een namiddag vol spanning en avontuur! Afspraak zoals gewoonlijk om 14u aan ons lokaal.

• Vrijdag 17 mei – Zaterdag 18 mei: Weekendjeeeeeee

Om jullie al wat klaar te stomen voor het zomerkamp, houden we dezer dagen een mini-kampje op onze vertrouwde scoutsweide. Afspraak vrijdagavond om 19u, met volle maag, aan onze WEIDE. Om 13u de dag erop eindigt het weekendje. Vergeet zeker geen slaapzak, toiletzak met tandenborstel, matje/luchtmatras, hoofdkussen, PERFECT UNIFORM … Tot dan!

• Vrijdag 24 mei: Swingpaleis

Van ‘AND IIIIIIIIIIIIIIIIIIIII WILLLL ALWAAAYS LUUUUV JOEEEEEEEEE’ tot ‘DAM DAM DAM, DAM DAM BIDOEBIEDOEBIE’ en nog zoveel meer echte klassiekers zullen vanavond jullie geheugen en muziekkennis teisteren. Warm alvast jullie stem op en hou die zangersiroop bij de hand want vanavond gaan we de pannen van het dak zingen! Afspraak om 19u aan het lokaal. De activiteit eindigt om 22u.

• Zaterdag 1 juni: ‘Van Afrika tot in Amerika’ – vergadering

Neeeeeeen jongens wees gerust, vannamiddag doen we niets die te maken heeft met K3. Wat we wel gaan doen is samen een wilde reis beleven van Afrika tot in Amerika!!! En dat allemaal op één namiddag zeg.. Hoe dit precies in zijn werk zal gaan is nog een verrassing. Tot dan!

• Vrijdag 14 juni: Falklandoorlog in memorial

In 1982 vochten de Britten tegen de Argentijnen in de Falklandoorlog. De Argentijnen vielen de Falklandeilanden binnen waarbij de Britten dan als tegenreactie de Argentijnen terug verdreven en de eilanden heroverden. De oorlog kostte aan 649 Argentijnen en 258 Britten het leven. Vanavond zullen we spelenderwijs onze geschiedeniskennis wat bijschaven! Afspraak om 19u aan het lokaal.

• Zaterdag 22 juni: Patrouillekoffers maken

Vandaag bereiden we alles voor om op kamp te vertrekken. Samen met jullie gaan we de patrouillekoffers maken en alles klaarleggen zodat we de camion vlotjes kunnen inladen!

• Zaterdag 29 juni: Kamp!

Alle info ivbm kamp of voorwacht wordt via email gecommuniceerd of is terug te vinden in het kampboekje!