Jaarkalender

Winterkamp

26/12/2019 – 31/12/2019

Tussen kerst en nieuwjaar gaan onze oudste takken weer op winterkamp. In deze vijf dagen organiseert de leiding allerlei toffe en unieke activiteiten. Zorg dat jullie zoon warm gekleed is, want de koude zal ons er niet van weerhouden om activiteiten buiten te houden. De winterkampen gaan door van 26 december tot 31 december. Voor meer info moeten jullie zich wenden tot de leiding van de tak en het kampboekje.

Preiverkoop

01/02/2020

Naar jaarlijkse traditie hebben onze jins weer besloten om prei te verkopen. Dit is zodat ze hun buitenlands kamp dat ze zelf organiseren (met hulp van onze ervaren leiding) tot een goed einde  kunnen brengen. Preis u gelukkig als ze ook aan jouw deur staan, want het zijn toch wel voordelige preizen. Tot dan en nog een prettige dag.

3T-fuif

08/02/2020

Op 8 februari is het weer zo ver! De bekende 3T-fuif. Deze gaat zoals traditie voorschrijft door in fuifzaal de Zwaan. De jins zullen zorgen dat er genoeg bier en cocktails (en cola’s natuurlijk) klaarstaan om de nacht door te komen. We kunnen jullie verzekeren dat de nacht legendarisch wordt! De jins gaan het  geld dat ze verdienen gebruiken om hun buitenlands kamp te financieren.

Meer informatie over deze spetterende fuif vind je op het facebookevenenment. Klik hier om het evenement te openen.

WAP avond

21/02/2020

Worst appelmoes en patatten! Het traditionele scoutsgerecht. Normaal maken we dit heerlijke gerecht enkel op kamp, maar vanavond ook eens voor alle ouders en iedereen die er wil van meesmullen. Afkomen is de boodschap! Je krijgt twee borden met WAP en een gratis drankje. We voorzien ook randanimatie voor de kleinsten, zo zullen ze zich zeker niet vervelen.

Meer informatie over deze avond vind je op het facebookevenement. Klik hier om het evenement te openen.

Koekenverkoop

25/04/2020

Hallo wij zijn van de jongensscouts van Lichtervelde en wij verkopen koeken, we hebben confituretaartjes, frangipane, appeltaartjes en vanillewafeltjes. Het is 6 euro per doos.

Dat is de zin die jullie vandaag waarschijnlijk wel gaan horen, want we komen deur tot deur om koeken te verkopen. De opbrengst hiervan gebruiken we om nieuw materiaal aan te kopen en om het lokaal op te knappen.

Fiesta Local

25/04/2020

We zijn ondertussen al in volle lentesfeer, maar we missen toch wel die hete zomer. Daarom organiseren wij Fiesta local in fuifzaal De zwaan. In de zaal zal het alvast heel warm worden. Dus serveren wij natuurlijk frisse pintjes en tropische cocktails (en cola’s natuurlijk). De opbrengst van deze fuif wordt ook gebruikt voor materiaal en het lokaal op te knappen.

Meer informatie over deze avond vind je op het facebookevenement. Klik hier om het evenement te openen.

 

Groepskamp

03/07/2020 – 15/07/2020

Na 5 jaar is het weer zo ver! De scouts bestaat 60 jaar! Dat vieren we met een feestjaar vol met activiteiten. Om dat feestjaar in te luiden gaan we allemaal samen op groepskamp. Normaal gaan alle takken apart op kamp, maar dit jaar is het allemaal samen. Het kamp van de kapoenen en welpen gaat door van 3 juli tot 10 juli. Voor  de jongverkenners en verkenners is dit van 3 juli tot 15 juli. De voorwacht begint al op 1 juli. Meer info over het groepskamp krijgen jullie van de tak zelf.

Zomercup

01/08/2020

Ons jaarlijks voetbaltornooi is terug. Ook dit jaar kunnen jullie zich met een groepje inschrijven. We spelen in 2 verschillende groepen. mannenploegen en vrouwenploegen. Voor de winnaars is er natuurlijk een mooie beker voorzien! Voor degenen waarvan hun talenten meer naast het veld liggen dan op het veld is er ook een zuipbeker te winnen.