Maandprogramma’s

Hieronder vind je de maandprogramma’s van de verschillende takken. Klik op jouw tak om het maandprogramma te zien van deze tak.

De activiteiten van de kapoenen en welpen gaan meestal door van 14u tot 16u30, van de JVK & VK’s van 14u tot 17u, tenzij anders aangegeven. Uw zoon wordt steeds in perfect uniform verwacht!

De activiteiten gaan door op zaterdagnamiddag, tenzij anders vermeld in het maandprogramma. We starten om 14u en eindigen onze activiteit om 16u30. Er wordt telkens een kwartier voor en een kwartier na de activiteit opvang voorzien door de leiding. We verzamelen standaard aan ons scoutslokaal, tenzij anders vermeld in het maandprogramma. Tijdens iedere activiteit is er vrijblijvend de keuze naar een drankje. Wanneer u dit wenst, gelieve 80 cent mee te geven met uw zoon.

Zaterdag 5 september: Overgansweekend

Het is zover! Een frisse start, een nieuw jaar en een heleboel toffe activiteiten die staan te wachten op jullie. De kapoenen worden om 8u30 verwacht aan ons lokaal, en kunnen om 16u30 aan het lokaal worden afgehaald. Er wordt door de leiding een ontbijtje en middagmaal voorzien.

Zaterdag 12 september: Startdag

Om het nieuwe scoutsjaar zo goed mogelijk in te zetten, zullen we onze tijd vandaag spenderen aan elkaar te leren kennen! Breng zeker al jullie vriendjes mee die eens willen proberen, want ze zijn allemaal welkom! De startdag begint om 13u30 en eindigt om 16u30.

Zaterdag 19 september: Koning van de Jungle

EUHUM EUHUM EUHUM! Aan allen die zullen komen, proficiat! Aan
allen die niet zullen komen, ook proficiat! Het is namelijk zo dat we vandaag de BURGEMEESTER van de kapoenen zullen verkiezen. Wie is de slimste, sterkste, snelste, dapperste maar vooral de beste burgemeester van alle kapoenen?

Zaterdag 26 september: Circusbeesten op wieltjes

Vandaag geen leeuwen die springen door brandende hoepels. Geen olifanten die balanceren op een bal. Vandaag zijn het enkele zotte kapoenen die mogen rijden door het lokaal. Vergeet niet om iets MEE TE BRENGEN OP WIELTJES om op te rijden. Een fiets is mogelijk, maar wordt wel afgeraden. Enkele ideeën zijn: een step, een waveboard, een skateboard, skeelers,…

Zaterdag 3 oktober: Ezelactiviteit

De ezel (of de Equus africanus asinus) is een zoogdier uit de familie van de paardachtigen (Equidae). Ze hebben een schofthoogte tussen 95 en 140 cm. Ze hebben lange oren, een pluim aan het eind van de staart, en een groot uithoudingsvermogen.

Zaterdag 10 oktober: Giraffen-bestaan-niet-activiteit

Ondertussen weet iedereen het al. Giraffen zijn machines met camera’s als ogen. Er is iemand ons aan het bespioneren, en het is aan ons om te achterhalen wie het is. Maar let op dat we niet worden gezien door de duiven (maar dit is een verhaal voor een andere keer).

Zaterdag 17 oktober: Leidingsweekend

Helaas pindakaas! Dit weekend is er geen activiteit. De leiding zit namelijk een volledig weekend samen om weer een spetterend jaar voor te bereiden. Volgende week staan we opnieuw paraat om een fantastische activiteit te geven.

Zaterdag 24 oktober: Geirnaarsvisser

E bitje geirnoazn door nen sauske gedroaid en in een tomatte gestookn. Wuk moe ne mins nog meer ein? Vandaag gaan we onszelf specialiseren tot echte geirnaarsvissers. Geen nood, we zullen droge geirnoazn vangen waardoor we geen laarzen nodig hebben.

Vrijdag 30 oktober: Spinnen en spoken

Liever een spin in je kamer? Of een spook in je leven…? OPGELET! Deze activiteit gaat door VRIJDAG 30 oktober. De activiteit begint om 18u30 en eindigt om 20u30.

De activiteiten gaan door op zaterdagnamiddag, tenzij anders vermeld in het maandprogramma. We starten om 14u en eindigen onze activiteit om 16u30. Er wordt telkens een kwartier voor en een kwartier na de activiteit opvang voorzien door de leiding. We verzamelen standaard aan ons scoutslokaal, tenzij anders vermeld in het maandprogramma. Tijdens iedere activiteit is er vrijblijvend de keuze naar een drankje. Wanneer u dit wenst, gelieve 80 cent mee te geven met uw zoon.

Zaterdag 5 september: Afscheidsactiviteit

Vandaag nemen we afscheid van onze oudste welpen. We sturen jullie met volle vertrouwen naar de jongverkenners. Natuurlijk verwelkomen we vandaag ook onze jongste welpen die de stap van kapoenen naar welpen pakken. De welpen worden om 8u30 verwacht aan het lokaal om de dag te starten met een ontbijtje, de activiteit is gedaan om 16u30. Wij vragen om €3 mee te geven met uw zoon.

Zaterdag 12 september: Hallo-activiteit

Omdat jullie al die nieuwe namen en gezichten nog niet goed kennen en wij met de leiders deze zeker nog niet goed kennen, spelen wij vandaag heel wat leuke spelletjes waarbij we hallo kunnen zeggen tegen elkaar. Afkomen is de boodschap We spreken af om 9u30 aan het lokaal en deze activiteit duurt tot 12u.

Zaterdag 19 september: Kleur een bolletje activiteit

Mama en papa kunnen aan de titel al raden wat we vandaag zullen doen. Amerika heeft een president. België heeft een koning. Lichtervelde heeft een burgemeester en zelfs de welpen hebben een burgemeester. Vandaag zullen jullie strijden voor deze titel. Moge de beste winnen.

Zaterdag 3 oktober: pas op een boom-activiteit

Vandaag zullen we niet tegen de bomen lopen, maar gaan we ertussen crossen en ravotten. Om oktober goed in te zetten gaan we van start met een spetterend bosspel. We spreken af om 14u op de parking van Groenhove in Torhout. Om 16u30 kunnen jullie mama’s en papa’s jullie terug komen halen aan deze parking.

Zaterdag 10 oktober: Wandeltochtje?

Nadat we vorige week het bos onveilig hebben gemaakt gaan we vandaag de gemeente onveilig maken. Natuurlijk niet met een wandeltochtje zoals de titel zegt, maar met een heus dorpsspel. Zijn jullie klaar om de diepste geheimen van Lichtervelde te ontrafelen?

 Zaterdag 17 oktober: Vergaderactiviteit

Vandaag wordt er heel de dag vergadert over alle regeltjes in de scouts. Gelukkig moeten jullie daar niet bij zijn.
Er is vandaag dus geen activiteit omdat wij op leidingsweekend zijn, maar geen traantjes volgende week staan wij terug klaar met een spetterende activiteit!

Zaterdag 24 oktober: 24 oktober-activiteit

Wist je dat 24 oktober de 297ste dag van het jaar is. En dat er dus nog 68 dagen volgen tot het einde van het jaar. Wist je dat op 24 oktober 1929 New York een grote beurscrash meemaakte waardoor het hele land in depressie ging. Vandaag zullen we zien of de welpen het beter doen dan New York in de enge wereld van de beurs.

Vrijdag 30 oktober: Vleermuizenjacht

Griezelen en grollen, vandaag moeten jullie voor een keer niet in uniform komen, maar mogen jullie het beste halloweenkostuum uit je kast halen. Wij staan alvast te wachten op alle spoken, heksen en skeletten die wij vandaag zullen zien. We spreken af aan het lokaal om 19u en deze activiteit is gedaan om 21u30.

Rode draad maandprogramma’s

Dit jaar willen we met de jongverkenners iets nieuw proberen. Elk maandprogramma heeft een bepaald thema. Voor het eerste maandprogramma is dit Netflix! Iedere activiteit zal in thema verlopen van een bepaalde Netflix-serie. Er zullen ook flyers ivbm de komende activiteit elke donderdag voor de activiteit online worden gereleased (zo wel aan de JVK’s als aan de ouders).

Doorheen elk maandprogramma wordt er ook een individueel klassement bijgehouden voor de JVK’s. Ze kunnen punten verdienen voor het winnen van spelletjes en opdrachten, solo-spellen, alsook in teamverband. Maar punten kunnen ze ook verdienen voor inzet, afkomen naar de activiteit, perfect uniform etc

De top 3 van de JVK’s die aan het eind van de laatste activiteit van het maandprogramma op het klassement te zien zijn, zullen triomferen en worden ook beloond: (als ze dit willen) worden ze in een soort van podiumvorm verwerkt op de eerstvolgende flyer van het nieuwe maandprogramma! We hopen dat dit de mannetjes extra motiveert om af te komen en hun in te zetten!

Zaterdag 5 september – 6 september: Overgang

Na een vreemde, maar toch wel fijne zomer en natuurlijk ook een top kamp is het tijd om eindelijk terug samen te komen! Overgangsweekend zal boordevol zitten met verrassingen en toffe activiteiten. Voor meer info: zie informatieve mail verstuurd door onze groepsleiding.

Zaterdag 12 september: THE ULTIMATE MONSTER HUNT – The Witcher

Toss a coin to your witcher, oh valley of plentyyyy! Bereid jullie voor, vandaag gaan we monsters jagen! Slijp jullie zwaarden en train jullie combat-skills. Pussies blijven best thuis vandaag want Lichterveldes eigen WITCHERS worden los gelaten vannamiddag! Afspraak om 14u aan het sportplein (voorkant parking zwembad.) Vergeet ook niet zoveel mogelijk vriendjes en potentieel nieuwe jvk’s mee te nemen als je kan! Reclame maken gasten!!!

Zaterdag 19 september: bosspel – Our planet

Tijd om te genieten vandaag. Ecosystemen bewonderen, vogels spotten en in extase gaan door de wonderen van de natuur. Net zoals the one and only David Attenborough. Natuurlijk zijn we de jongensscouts en niet de verrekijker, dus er zal ook wel stevig geravot worden! Smoet u kitten ma goed in me echte boerebeuter! Afspraak aan de parking van Groenhove bos om 14u.

Vrijdag 25 september: OMG, they killed KENNY – Southpark

NEEEE KENNNYYYYYYY POTVOLKOFFIE NONDE PIETJES KENNY IS DOOD!!!! We moeten de daders vinden, WE MOETEN ZE STRAFFEN! WE MUST AVENGE KENNY! Afspraak om 19u aan het lokaal.

Zaterdag 3 oktober: Get Shwifty – Rick & Morty

SHOW ME WHAT U GOT! I LIKE WHAT U GOT! Dezer dagen zijn Netflixhelden Richard en Mortimer op zoek naar de autosleutels van Mr. Poopy Butthole, want hij vergat zijn pizza met extra neushoorn te bestellen. Vandaag worden onder andere jullie artistieke skills getest! Afspraak 14u aan het lokaal.

Zaterdag 10 oktober: JVK’S attempt… The Umbrella Academy

Bereid jullie jonge hersentjes maar voor, want vandaag zullen ze ferm kraken! Net als de serie, wordt deze namiddag absurd en moeilijk, maar toch echt geniaal. Je mag je scoutsuniform inwisselen voor een oud of nieuw schooluniform indien mogelijk. Anders is een wit hemd en zwarte broek met das (geen scoutsdas) ook dik in orde! Afspraak om 14u aan ons lokaal.

Vrijdag 16 oktober: Get taken to The good place(if you deserve it) – The good place

Vanavond wordt het spannend… hemel, of hel … Wat wordt het? Afkomen zal uzelve dit levensmysterie doen verklaren. Dit wordt een KNALLER van een activiteit. Prepare yourselves! Afspraak om 19u aan het lokaal.

Zaterdag 24 oktober: Trust no one in prison – Prison break

Niemand.. NIEMAND mag je vertrouwen. Want van iedereen kan je het mes in de rug krijgen deze namiddag.. Het wordt bloedstollendspannend, maar de grote vraag is, welke gedetineerde zal ontsnappen? We shall see … Afspraak om 14u aan het lokaal.

Zaterdag 12 september: Stardag!

Jipla het is weer zover! Het nieuwe scoutsjaar begint en dat wil natuurlijk zeggen een nieuwe startdag. Voor de eerste jaar verkenners kom je in een gloednieuwe tak terecht en we zullen elkaar wat beter leren kennen.

Vrijdag 18 september

Een eenhoorn slaat altijd links af op een rondpunt terwijl een okapi graag het gras afrijdt.

Zaterdag 26 september

Een bronstige dolfijn benelvelt graag wel eens een kaketoe.

Zaterdag 3 oktober

Wist je dat een rat wel eens graag op een bekende Lichterveldenaar zijn flickrpagina kijkt?

Zaterdag 10 oktober

Eens kameleon plant zich voort in een boom terwijl een secretarisvogel op de uitkijk staat.

Zaterdag 17 oktober

Een mus is de vogel die het meest voorkomt in onze gebuurten naast de grotere en sterkere duif.

Zaterdag 24 oktober

Een harige kikker breekt zijn eigen voorpoten om ze de scherpe gekraakte botten te gebruiken als klauwen.

Vrijdag 30 oktober

Een mannetjeswelp laat altijd het vrouwelijk welpje winnen als ze speelvechten zo heeft hij later meer kans op…