Maandprogramma’s

Hieronder vind je de maandprogramma’s van de verschillende takken. Klik op jouw tak om het maandprogramma te zien van deze tak.

De activiteiten van de kapoenen en welpen gaan meestal door van 14u tot 16u30, van de JVK & VK’s van 14u tot 17u, tenzij anders aangegeven. Uw zoon wordt steeds in perfect uniform verwacht!

De activiteiten gaan door op zaterdagnamiddag, tenzij anders vermeld in het maandprogramma. We starten om 14u00 en eindigen onze activiteit om 16u30. Er wordt telkens een kwartier voor en een kwartier na de activiteit opvang voorzien door de leiding. We verzamelen standaard aan ons scoutslokaal, tenzij anders vermeld in het maandprogramma. Tijdens iedere activiteit is er vrijblijvend de keuze naar een drankje. Wanneer u dit wenst, gelieve 80 cent mee te geven met uw zoon.

Vrijdag 9 en zaterdag 10 september: Overgang en startdag

Het nieuwe scoutsjaar gaat van start! Nieuwe leden worden geïntroduceerd in het scoutsleven, de leiding staat voor nieuwe uitdagingen en de leden schuiven een jaartje op en maken daarbij zelfs een overgang! De kapoenen (geboortejaar 2014 en 2015) worden om 09h00 verwacht op de scoutsweide (Molenbinnenweg, Lichtervelde) met reeds een stevig ontbijt in de maag.

’s Voormiddags spelen we nog een spel met de oude tak. Daarna maken de kapoenen van 2014 de overgang naar de welpen! Om 13h30 verwelkomen we de allernieuwste leden.
Haal die DAS maar van onder het stof, want de leiding heeft GOESTING!

Om 16h30 is de startdag ten einde.

Zaterdag 17 september: De ballenkoning in nood!

Vandaag krijgen we bezoek van een koning. Niet zomaar een koning, het is de Ballenkoning! Onze hoogheid heeft namelijk wat hulp nodig. De inwoners van Ballenland zijn het beu van iedere dag met de koning zijn ballen te spelen. Daarom komt hij eens naar ons lokaal om te kijken of wij met hem een leuke namiddag kunnen beleven. Koning Bal zal allersoorte ballen meehebben, wat is jouw favoriete balsport?

Afspraak om 14h00 aan het lokaal, om 16h30 zit de activiteit erop. Vergeet geen €0,80 voor een drankje.

Zaterdag 24 september: KUKELEKUUUU, OINK OINK, MOOOOEEEEEEEEH                                                   

Wat een beestenbende op deze geweldige zaterdagnamiddag. De kapoenen gaan vandaag op bezoek bij de beestjes van Kinderboerderij Den Ast. Eens zien wie van de leiding het meest trekt op Betty het varken of op Lompy de ezel.
Afspraak zoals gewoonlijk om 14h00 aan het lokaal. Einde van de activiteit is om 16h30 op Boerderij Den Ast zelf. De mama’s en papa’s zijn welkom om eentje te drinken en een babbeltje te doen met de leiding vanaf 16h15. Neem uitzonderlijk €2 mee!

Zaterdag 1 oktober: Leidingsweekend               

Dit weekend geen activiteit! De leiding zal de eerste maand van het nieuwe scoutsjaar evalueren en de komende maanden inplannen. Maar dat houdt de kapoenen niet tegen om vol GOESTING toch buiten te spelen met hun DAS aan!

Zaterdag 8 oktober: In het bos daar staat een huisje…                 

Een klassieker van formaat: het bosspel. Kampen bouwen, takken verzamelen, beestjes zoeken, met een piratenboot varen… je kan het allemaal in Groenhove! Doe zeker je das aan tijdens deze activiteit, je zal hem nodig hebben!
Afspraak om 14h00 aan de ingang van Groenhove (Bosdreef 8, 8820 Torhout). Einde van de activiteit is om 16h30, ook aan de ingang.

Zaterdag 15 oktober: Waar zijn we?

Nu wordt het menens. De leiding neemt hun leger van 6/7- jarigen mee doorheen Grootstad Lichtervelde. Aan de hand van foto’s en raadsels, zullen de kapoenen de gehele stad ondersteboven keren. Wist je dat er in Lichtervelde een oude Piraat woont? En er een prinses appeltjes uitdeelt op de markt? En dat er een bos is vol met Bevers?? En er momenteel een supergroot Vlot wordt gebouwd???

Afspraak zoals gewoonlijk aan het lokaal om 14h00.

Zaterdag 22 oktober: Alles op wieltjes                                                     

Opnieuw een klassieker! Neen het is niet Rood van Marco Borsato. We gaan heel de namiddag het lokaal onveilig maken door er met onze step, skateboard, gocart… door te knallen. Opgelet! De leiding zal klaarstaan met snelheidsmeters en blaasballonnen. Veiligheid primeert, maar wat niet weet… niet deert!

Zoals gewoonlijk zijn we de kapoenen om 14h00 verwachtende.

Vrijdag 28 oktober: Halloween       

Wat is dit nu? Vrijdagavond activiteit? Jazeker! Het is niet van onze gewoonte om zo lang op te blijven, maar voor 1 keer mag het. Het is Halloween! Alle griezelbeestjes (en prinsesjes) zijn welkom. Neem een mandje mee om het snoep of fruit van de buren te gaan aftrommelen en oefen alvast die griezellach! GRRRRRrrrrrr
Afspraak om 18h30 aan het lokaal. Om 20h30 kunnen de mama’s en papa’s hun gruwel komen ophalen.

De activiteiten gaan door op zaterdagnamiddag, tenzij anders vermeld in het maandprogramma. We starten om 14u00 en eindigen onze activiteit om 16u30. Er wordt telkens een kwartier voor en een kwartier na de activiteit opvang voorzien door de leiding. We verzamelen standaard aan ons scoutslokaal, tenzij anders vermeld in het maandprogramma. Tijdens iedere activiteit is er vrijblijvend de keuze naar een drankje. Wanneer u dit wenst, gelieve 80 cent mee te geven met uw zoon.

Zaterdag 10 september: Startdag

Jajaja, de grote dag van het jaar is aangebroken… vandaag is het eindelijk zo ver, het nieuwe begin van een fantastisch-mega-beire-scoutsjaar!! Breng allemaal jullie vriendjes mee en we maken er samen een leuke namiddag van!

De derdejaars welpen (geboortejaar 2011) worden vrijdagavond om 18h30 verwacht op de scoutsweide (Molenbinnenweg, Lichtervelde). Zorg dat je al gegeten hebt. We slapen een nachtje in tenten, zorg dus ook dat je al het nodige kampeergerief meehebt (matje, slaapzak, zaklamp, verse onderbroek…)

De eerste- en tweedejaars welpen (geboortejaar 2013 en 2012) worden zaterdag verwacht om 09h00 op de scoutsweide, met reeds een stevig ontbijt in de maag. Zaterdagmiddag maken de derdejaarswelpen de overgang naar de jongverkenners en verwelkomen we een nest nieuwe welpen! De startdag is ten einde om 16h30.

Zaterdag 17 september: Schieten daar zitten ze

Vandaag precies 83 jaar geleden viel de Sovjet-Unie Polen binnen… Vandaag doen we dit na maar deze keer zullen er geen gewonden vallen 😉 Afkomen is de boodschap!

Zaterdag 24 september: Burgemeester verkiezing

Deze namiddag wordt de burgemeester onder de welpen gekozen. Het zal niet makkelijk zijn om de eretitel te bemachtigen, ‘smoet alvast junder kietn’.

Zaterdag 1 oktober: Geen activiteit (leidingsweekend)

Vandaag zal er jammergenoeg geen activiteit zijn want de leiding moet heel het weekend vergaderen en discussiëren. Worden lange uren!

Zaterdag 08 oktober: Wie is er het beest onder de welpen

Trek vandaag zeker jullie vuile kleren aan, want deze hard games zullen bepalen welke Welpen de stoerste en sterkste zijn.

Zaterdag 15 oktober: Escape room

De leiding zal het lokaal volledig omtoveren in een escape room. Weten jullie te ontsnappen?

Zaterdag 22 oktober: Zie je al die bomen!

Deze namiddag spelen we onze spelletjes op verplaatsing, we gaan naar het bos.
Afspraak om 14h00 aan de ingang van Groenhove (Bosdreef 8, 8820 Torhout). Einde van de activiteit is om 16h30, ook aan de ingang.

Vrijdag 28 oktober: Halloween

Komen jullie ook verkleed naar de scouts? De leiding zorgt verder voor een griezelige avond vol plezier! Afspraak om 19h00 aan lokaal, deze activiteit duurt tot 21h00.

Vrijdag 9 en zaterdag 10 september: Overgang en startdag

De jongverkenners worden vrijdagavond om 18h30 verwacht op de scoutsweide (Molenbinnenweg, Lichtervelde). Zorg dat je al gegeten hebt. We slapen een nachtje in tenten, zorg dus ook dat je al het nodige kampeergerief meehebt (matje, slaapzak, zaklamp, verse onderbroek…). Zaterdagmiddag nemen we afscheid van de derdejaars jongverkenners en verwelkomen de derdejaars welpen tijdens de overgang.

Zaterdag om 13h30 gaat de startdag van start, nodig dus zeker je beste vriendjes uit om mee te genieten van het scoutsleven.

Zaterdag 17 september: JVK’s versus JVK’leiding

Vandaag liefste jongverkenners zullen we testen wie de beste zijn, leiding of jongverkenners? Het belangrijkste toernooi van het scoutsjaar vindt plaats, namelijk leiding versus JVK’s. Niet getreurd als jullie denken dat jullie nooit kunnen winnen van al jullie sterke leiders, want er zullen verschillende disciplines zijn. Niet alleen kracht zal een vereiste zijn maar ook kennis, inzicht, sluwheid, enzoverder. Het zal niet makkelijk zijn om de leiding te verslaan, want wij zijn nu eenmaal in alles het beste… We wensen jullie alvast heel veel succes. Wie weet winnen jullie zelf als jullie in zéér grote aantallen aanwezig zijn!

Dus kom maar met veel af en bereid jullie maar goed voor. Tot dan!

Zaterdag 24 september: De boog kan niet altijd gespannen staan

Bij deze activiteit gaan we doe koe bij de horens vatten en blijven we niet bij de pakken zitten. Gelukkig is door onze leiding alles al in kannen en kruiken en moeten jullie het niet aan jullie hart laten komen.

Zaterdag 1 oktober: Leidingsweekend

Dit zal niet alleen voor jullie een saai weekend zijn maar ook voor ons, want wij moeten een heel weekend lang vergaderen over van alles en nog wat voor het komend scoutsjaar. Probeer jullie dit weekend toch een beetje te amuseren zonder de scouts en we zien jullie volgende week terug! We zullen jullie missen!

Zaterdag 8 oktober: Opleiding sjorren voor beginners en gevorderden

Deze namiddag zullen we, ter voorbereiding van het nog verre zomerkamp, eens de sjorkoorden en palen bovenhalen. Om zowel de nieuwe JVK’s het sjorren aan te leren, als de andere JVK’s hun techniek eens op te frissen. Zo zal iedereen tegen juli helemaal klaar zijn voor het onvergetelijke zomerkamp. Dus kom maar allemaal af zodat dat iedereen het kan!

Jullie worden zoals altijd om 14h00 aan het lokaal verwacht.

Zaterdag 15 oktober: Centraal Station te Amsterdam

10 oktober 2022 is de 288ste dag van het jaar 2022 in de gregoriaanse kalender. Hierna volgen nog 77 dagen tot het einde van het jaar. Op deze dag vieren we de opening van Centraal Station te Amsterdam, gebouwd naar een ontwerp van Pierre Cuypers die plaats vond in het jaar 1889. Ze hebben er van 1881 tot en met 1889 aan gewerkt. Het station telt zes perrons die via drie dwarsgangen onder de 15 sporen (waarvan 11 perronsporen) bereikbaar zijn. Willen jullie weten wat het centraal station en de opening van het centraal station te maken heeft met onze activiteit deze zaterdag?

Zaterdag 22 oktober: Bosspel

Heb je toevallig zin om tussen de grove dennen, berken, inlandse eiken, zwarte elsen of fijnsparren te lopen? Dan moet je zeker afkomen want het is weer eens tijd voor een bosspel! Laat je beste survivalskills maar zien. We spreken af om 14h00 aan het lokaal en vergeet ook zeker jullie FIETS niet! Afkomen is de boodschap.

Vrijdag 28 oktober: Halloween

Aaaaaah, een vrijdagavondactiviteit. Niets leuker dan eens in den donker met de maatjes van de scouts kattekwaad uitsteken. Het spreekt voor zich dat op Halloween iedereen verkleed is, dus de jongverkenners ook! Afspraak om 19h00 aan het lokaal. De activiteit is gedaan om 22h00.

Alle activiteiten van verkenners gaan door van 14u00 tot 17u00.

Vrijdag 9 en zondag 10 september: Overgang

Slaat de verveling alweer toe, mis je al je vrienden of heb je gewoon terug eens zin om helemaal los te kunnen gaan? Wel dan hebben wij de perfecte oplossing hiervoor, op 9 september vliegen we er met de scouts terug helemaal in voor een onvergetelijk jaar en natuurlijk begint dit met de standaard overgang en startdag. Kom dus maar allemaal massaal af!

De verkenners worden vrijdagavond om 18h30 verwacht op de scoutsweide (Molenbinnenweg, Lichtervelde). Zorg ervoor dat je al gegeten hebt en je je slaapgerief meehebt. Het weekendje is gedaan zaterdag om 17h00.

PS ook jullie nieuwe vrienden mogen komen naar de startdag.

Zaterdag 17 september: Ter Donkervelde

Lichtervelde, wat is het toch een prachtige stad, een waar genot om er te mogen wonen. Maar ieder pracht en praaltje heeft ook zijn duistere kant en ja, ik zie jullie al denken het gaat vast over bachtn de statie, maar nee het is nog veel schunniger dan dit. Het gaat nu eenmaal over Donkervelde. Nog nooit van gehoord? Wel dat is niet verbazingwekkend, want regel 1 van Donkervelde is, praat nooit over Donkervelde, maar ik geloof dat jullie Donkervelde kunnen genezen en wou jullie erover vertellen voor ze me komen…

Zaterdag 24 september: Oeuf Oeuf Oeuf

Je breekt het, je klopt het, je bakt het, je kookt het en je scheldt er mensen mee uit. Hopelijk hebben jullie al een lichtbruin vermoeden waarover deze activiteit zal gaan. Maar de vraag is wie zich na vandaag als koning zal mogen kronen?

Zaterdag 1 oktober: geen activiteit

Helaas, helaas vandaag is er geen activiteit omdat jullie geliefde leidertjes moeten gaan vergaderen, om jullie nadien nog betere activiteiten voor te schotelen.

Zaterdag 8 oktober: Een vos in het bos

Hé, die titel rijmt zelfs. Wist je dat er in de leiding zowel een gans als een vos zit? Wel vandaag gaan we die dieren gaan vergezellen in het bos voor een onvergetelijk avontuur. Kom allemaal zeker met de fiets af zodat deze tocht naar het bos wat vlotter verloopt.

Zaterdag 15 oktober: Een stokje-ervoor-stekenactiviteit

Om eerlijk te zijn hadden we vandaag eigenlijk een techniekvergadering gepland, maar al onze palen zijn plots gekrompen en maar zo groot niet meer als een tandenstoker. Dus nu moeten we zoeken naar een alternatief. Hmmm… wat zouden we kunnen doen met tandenstokers?

Zaterdag 22 oktober: Daans breinfestijn

Borstel maar al jullie nutteloze kennis terug op, want vandaag zal leider Daan onze hersenen op de proef stellen. Dus zoek zeker nog wat weetjes over stenen op voor je naar de scouts komt, het kan wel eens je enige hoop op een overwinning zijn.

Vrijdag 28 oktober: Halloweenontsnapping

Hé pssst jij daar… Ik heb een snoepje voor je… KLIK…

Ja, wat heb je nu weer gedaan? Meegegaan met een vreemde en nu zit je opgesloten in zijn kelder. Hoe ga je daar ooit uit kunnen ontsnappen? Wel, alvast veel succes.

Vrijdag 9 september: overgang en startdag

Jaja dit weekend worden jullie officieel Jins. We zullen dan al het tipje van de sluier lichten over leiding en vooral JIN zijn inhoudt dus kom zeker af. Afspraak vrijdag om 19u op de weide met volle maag en neem €6 mee anders geen eten.

Zaterdag 17 september: ik ga op reis en neem mee

Deze zaterdag zullen we dromen over de reizen die we kunnen maken op het einde van het jaar. Is ons doel naar Bali gaan of eindigen we in Dubai?

Zaterdag 24 september: de teletijdmachine

Vandaag ontvangen we alle tijdreizigers met een gepast drankje en hapje op een ongekende locatie. Wil je hier alvast bij zijn? De locatie kom je te weten op 25 september dus bouw maar snel die teletijdmachine

Zaterdag 1 oktober: leidingsweekend

Helaas heeft jullie jinleiding andere plannen dit weekend. Een hele tijd vergaderen, maar niet getreurd. Moesten jullie ons missen zijn we vandaag wel te vinden in onze favoriete feestzaal.

Vrijdag 7 oktober: avondactiviteit

Deze vrijdagavond doen we een activiteit in de avond. Dat wil zeggen dat we ‘s avonds afspreken zoals gewoonlijk aan het lokaal. We spreken af in de avond en dit wel om 19u. Waar we afspreken is in het lokaal en dat om…

Zaterdag 15 oktober: lokaal makeover

De vorige JIN’s hebben ons een wansmakelijk samenraapsel interieurarchitectuur achtergelaten. Tijd om onze eigen stempel te zetten in ons eigen lokaal. Breng zeker ook vuile kleren mee vandaag en vergeet je doze creativiteit niet.

Zaterdag 22 oktober: lussakkerij

Vandaag zullen we twee uur en een half op ons gat zitten. Je moet niets meenemen behalve uniform want behalve formeren doen we. Gewoon in stilte in ons lokaal schimmelen. Degene die het moeilijkste uit de zetel raakt na de activiteit wint.

Zaterdag 29 oktober: Halloween

Jippie alle kleine takken hebben gisteren activiteit gedaan en we hebben dus heel het lokaal voor ons zelf. Kom zeker verkleed vandaag om toch nog wat in de stemming zijn, want mogelijks kunnen we vandaag pompoenen scalperen.