Maandprogramma’s

Hieronder vind je de maandprogramma’s van de verschillende takken. Klik op jouw tak om het maandprogramma te zien van deze tak.

De activiteiten van de kapoenen en welpen gaan meestal door van 14u tot 16u30, van de JVK & VK’s van 14u tot 17u, tenzij anders aangegeven. Uw zoon wordt steeds in perfect uniform verwacht!

De activiteiten gaan door op zaterdagnamiddag, tenzij anders vermeld in het maandprogramma. We starten om 14u00 en eindigen onze activiteit om 16u30. Er wordt telkens een kwartier voor en een kwartier na de activiteit opvang voorzien door de leiding. We verzamelen standaard aan ons scoutslokaal, tenzij anders vermeld in het maandprogramma. Tijdens iedere activiteit is er vrijblijvend de keuze naar een drankje. Wanneer u dit wenst, gelieve 80 cent mee te geven met uw zoon.

Zaterdag 6 november: Kleine Sint-Maarten activiteit

Sinte-Maartn, minder bekend dan Sint-Nikloai, maar daarom niet minder leuk. Maarten was een vrijgevig man, we zullen eens kijken of er iemand in Sint-Maartens voetstappen treedt.

Zaterdag 13 november: Het kleine kabouterbos

Bos? Bos? BOSSPEEEEL, wohoeee tijd voor een klassieker. Trek maar jullie vuile botinnen aan en zet je schrap voor een geweldig bosspel in de Huweynsbossen. We spreken af op de parking van de Huweynsbossen om 14u. Ophalen is ook om 16u30 op de parking.

Zaterdag 20 november: De kleine over en door tocht

Dat is ier klassieker na klassieker, tijd voor een over-endoor-tocht, of ook wel een beketocht genoemd. Tijd om je vuilste kleren aan te trekken, ik zeg het nog eens VUILE KLEREN. Als ze voordien nog nie vuil zijn, zullen ze het nadien zeker zijn. Ook zijn kaoetsjoe (rubber) laarzen zijn niet aangeraden.

Vrijdag 26 november: De kleine quiz

De slimste mens, oei, kapoen ter wereld. Wie zal het zijn, dat zullen we vanavond zien. We spreken af om 18u30 aan het lokaal. De jury zit al te popelen om te zien wie er de slimste is van de bende. De activiteit eindigt om 20u30.

Zaterdag 4 december: Gooi wat in mijn kleine schoentje…

Sinterklaas is in ‘t land!!!! Feest, hopelijk zijn jullie allemaal heel braaf geweest dit jaar en krijgt iedere kapoen lekkers mee naar huis. Sinterklaas komt al om 12u30 naar het lokaal en dus niet om 14u. Deze activiteit eindigt om 15u.

Zaterdag 11 december: Alles op kleine wieltjes

Skrrrrrrrr… Oei het lokaal vol met remsporen, kom met je favoriete voertuig op wieltjes, want het lokaal is jullie raceparcours!

Zaterdag 18 december: Het kleine thermoskan spel

Brrrr tis beetje koud, gelukkig is er nog een thermos, deze moet enkel nog gevuld worden. Wat wordt het? Koffie? Chocomelk? Of misschien wel soepe?

Zaterdag 25 december: Geen activiteit

Tis kerst, vande jaar misschien een witte kerst, wie weet. Maar op deze hoogdag is er geen activiteit en ook nemen we een pauze met de feestdagen. We zien elkaar weer op 8 januari. We wensen jullie allemaal een zalige kerst en gelukkig nieuwjaar!

De activiteiten gaan door op zaterdagnamiddag, tenzij anders vermeld in het maandprogramma. We starten om 14u00 en eindigen onze activiteit om 16u30. Er wordt telkens een kwartier voor en een kwartier na de activiteit opvang voorzien door de leiding. We verzamelen standaard aan ons scoutslokaal, tenzij anders vermeld in het maandprogramma. Tijdens iedere activiteit is er vrijblijvend de keuze naar een drankje. Wanneer u dit wenst, gelieve 80 cent mee te geven met uw zoon.

Zaterdag 6 november: Sport en spel

Smoet mo junder kietn in, we gaan er tegen aan! Competitie zonder afbreuk te doen aan plezier! Deelnemen is belangrijker dan winnen maar we gaan ons niet laten kennen en met een lach en een grol houden we ons doel voor ogen!!

Zaterdag 13 november: Fotozoektocht

Wie is de detective onder ons? Wie heeft ambitie om de raadsels te ontfutselen? Wie is de speurder met uitstek? Met het talent van een jachthond eerste klasse zoeken we de details in ons enige echte Lichtervelde!

Zaterdag 20 november: Bosspel

Kabouters, heksen en trollen, paddenstoelen, kastanjes en beukennootjes en wie weet wie en wat we nog zullen ontdekken tijdens het bosspel bij uitstek! Trek alvast jullie stevige schoenen aan en in ons enige echte scoutsuniform, dat wel een duwtje kan verdragen, gaan we het avontuur tegemoet. We trekken de Torhoutse wouden in ter hoogte van de parking van Groenhove. We spreken er af om 14:00

Zaterdag 27 november: Bekentocht

Waar men gaat langs Lichterveldse wegen komt met wel beken tegen! Stevige schoenen warm ingeduffeld en ook een droge tenue voor na onze tocht, uniform en wasgerief + handdoek daarmee beginnen we maar we weten niet hoe we eindigen! Wat we wel kunnen verklappen is dat plezier maken voorop staat. Als echte soldaten trekken we ten velde in….

Zaterdag 4 december: Sint

En dit jaar zullen er GEEN stoute kinderen zijn volgens Het Grote Boek van de Sint! Komt de heilige man te paard? Neemt hij de bus of houdt hij het sportief en komt hij naar ons schoutslokaal met de fiets? We zullen moeten wachten tot op 04 december om dat te weten te komen! Ongetwijfeld zullen zijn helpers in grote getallen aanwezig zijn en worden we verwend met lekkers!

Zaterdag 18 december: kerstfeestje

Wie gokt op een witte kerst? Wij zullen hierop alvast niet wachten en dit niet aan het toeval overlaten. De kerstsfeer zullen we met veel smaak in onze lokalen brengen! De traditionele kerstliedjes halen we van onder het stof en wie weet ontdekken we de voice van Lichtervelde tijdens onze zangstonden! De praktische regeling hierrond volgt nog later. En alvast een zalige Kerst en een gelukkig niewjaar!

Zaterdag 25 december: Geen activiteit

Is er geen activiteit, maar we wensen jullie alvast fijne feestdagen toe!

Zaterdag 6 november: Bosspel- Studio 100 presenteert: K3 zoekt K3

Vandaag exact 6 jaar geleden namen Klaasje, Marthe en Hanne de taken van de originele K3 over en werden dan benoemd tot de nieuwe K3. Maar naar het schijnt bleken die tot heden niet te voldoen aan hetgeen men van hen verwachtende was. Daarom zullen we, beste jongverkenners, vandaag in de naam studio 100, opnieuw op zoek gaan naar een betere K3. De audities zullen plaatsvinden in het bos van Groenhove in Torhout. Eerst zullen we verzamelen aan het lokaal om 14:00 en dan vertrekken we MET de fiets naar het bos. Op het einde van de audities zullen we opnieuw verzamelen aan het lokaal om 17:00 en maken we de winnaars bekend

Zaterdag 13 november: Woudloperskeuken

Het is je dertiende dag moederziel alleen op het verlaten eiland. De vliegtuigcrash was geen pretje. Je hebt net het vuur aan de gang gekregen, gelukkig. Je kan eindelijk wat rusten, tot het struikgewas achter je plots ritselt. In één ruk draai je je hoofd om. Je neemt je machete en staat voorzichtig recht. Op de toppen van je tenen loop je het geluid tegemoet, je duwt de takken opzij en net voor je een enorme zwaaibeweging maakt, zie je wat er zich achter de struiken bevindt. Een ei. Vers bereid gehakt. Een banaan. Nutella. Groentjes. En je leiding die klaar staat om een handje te helpen. Handig, aangezien je net honger begon te krijgen. Meer praktische info volgt nog via mail!

Vrijdag 19 november: Filmavond

Vrijdag 19/11 nen gezellign winteravond alehow da goan we der zeker van maakn met een filmpjuuu. Welkeen? Dat is ons geheimpje maar word zeker en vast .. spannend. Ti weer van 7 tot 10 dus pack de snacks en kom moar af!

Zaterdag 27 november: Verrassingsactiviteit

Deze namiddag heeft jullie leiding voor een spetterende activiteit gezorgd. Jullie jeugdig intellect, doorzettingsvermogen en kracht zullen deze namiddag zeker van pas komen. Maar wat we nu exact gaan doen… Dat is nog één groot mysterie

Zaterdag 4 december: Sinter-je-weet-wel-wie

Hij komt, hij komt… jullie toch ook? Met de fiets of via stoomboot? Kies maar! Onze VIP van vandaag heeft op magische wijze toegang tot een onuitputtelijke informatiebron, die hem vertelt of jullie al dan niet braaf zijn geweest. Sommigen beweren dat hij niet bestaat, maar wij weten gelukkig beter. Wil je hem te horen, te ruiken en te zien krijgen, dan moet je op slechts één adres zijn. Tip: als jullie tot nu toe vooral stout zijn geweest, dan is het moment waarop je dit leest het ideale moment om daar iets aan te veranderen! Tot snel!

Zaterdag 11 december: De Grote Justin-is-jarig-activiteit

Justin is deze week jarig geweest, daarom organiseren we vandaag een heel groot verassingsfeest voor zijn verjaardag. De activiteit van deze zaterdag zal niet alleen een verassing zijn voor Justin, maar ook voor jullie. Dus allen afkomen, we zullen er een spetterend feest van maken!

Zaterdag 18 december: Kerstfeestje

Hohoho… of zegk beter jowjowjow we zin were me dit jaars editie vant kerstfeest en da wil natuurlijk zegn… cadeautjes!!! Breng op 18/12 allemaal twa leuks mee van rond de 5 euro en haal de kerstmutskes maar al boven.

Zaterdag 25 december: geen activiteit

Is er geen activiteit, maar we wensen jullie alvast fijne feestdagen toe!

Alle activiteiten van verkenners gaan door van 14u00 tot 17u00.

Zaterdag 6 november

De muskusrat ziet door het bos de bomen niet meer. Chance dat ie zijn botten aanheeft.

Vrijdag 12 november

Wist je dat er een plaats is waar de mensen nooit slapen, en weet je wat he… wij gaan een keer een kijkje gaan nemen naar die rare snuiters. Maar let op, keb gehoord dat sommige van de mensen daar lik een beetje pyromaan zijn.

Zaterdag 20 november

Geen raadseltje hier, we hebben een financiële activiteit voor ons superleuke kamp deze zomer JOEEEHOEEEE

Zaterdag 27 november

Na het oogsten worden de stijlen en stempels gedroogd. Dit drogen gebeurt in droogkasten met een warme luchtstroom of in de zon. De hoogste kwaliteit saffraan komt van de bloedrode stempels, het bovenste deel van de gedroogde stijlen. Voor een kilo gedroogde saffraan zijn circa 150.000 bloemen nodig, wat overeenkomt met een areaal van circa 2000 m2 saffraan planten.

Zaterdag 4 december

We spelen wie is het… hij is geboren in Patara in Lycië en heeft ondertussen al een lange witte baard.

Vrijdag 17 december

Wist je dat er een pinguinsoort bestaat die steentjes aan de mokjes geven om ze zo te verleiden om hun liefje te worden. Das een beetje hetzelfde zoals wij proberen die mooie meisjes proberen te verleiden op onze 3T-fuif.

26 tot 31 dec
WINTERKAAAAAAAAAAAAAAAMP
JOOOOOOEEEEHOOOOOEEEEEEE

vrijdag 5 november: Baksteenbakker

vandaag gaan we kijken wie van de jins de beste baksteenbakker van 2021 is. Wie kan het best een baksteen vormen. Wie heeft een ver verleden in de baksteenindustrie?

Zaterdag 13 november: Rucola en Racketsla

Zaterdag 20 november: geen activiteit

Zaterdag 27 november: techniekvergadering

Sup gastn vandaag gaan we ke testen hoe goed da junder nog kunnen sjorren en spanners legn

Zaterdag 4 december: Sinterklaas

Jaja het is weer zover! De heilige oude man is weer in het land. Bereid jullie maar voor op het bezoek van deze man want hij weet wel wat jullie allemaal hebben uitgespookt.

Zaterdag 11 december: Cara VS Stella

Hou jullie maar klaar voor deze activiteit! Cara en Stella, 2 grote merken! Maar, wie zal er nu uitkomen als het beste merk? Dit komen we te weten vandaag! Bereid jullie maar goed voor want het wordt een strijd die in de geschiedenis boeken zal worden bijgehouden.

Vrijdag 17 december: kerstmarkt

Zaterdag 18 december: opkuis

P.S. Jins zijn de beste tak