Maandprogramma’s

Hieronder vind je de maandprogramma’s van de verschillende takken. Klik op jouw tak om het maandprogramma te zien van deze tak.

De activiteiten van de kapoenen en welpen gaan meestal door van 14u tot 16u30, van de JVK & VK’s van 14u tot 17u, tenzij anders aangegeven. Uw zoon wordt steeds in perfect uniform verwacht!

Door de nog steeds geldende coronamaatregelen spreken we telkens nog steeds af van 12u30 tot 15u!

Zaterdag 1 mei: activiteit van de arbeid

Als beloning voor al het harde werk op de schoolbanken, krijgen jullie nu een welverdiende pauze. Dit belooft een super toffe namiddag te worden want vandaag is ook het begin van de maand mei. Het zinnetje “In mei legt elke vogel een ei” kennen jullie wel, maar wisten jullie ook dat de leiders aan het bidden zijn om de weergoden blij te maken? Hopelijk worden de zaterdagen in mei zo iets warmer!

Zaterdag 8 mei: olympische spelen in Tokio

Zaterdag 8 mei: olympische spelen in Tokio

Deze zomer worden de olympische spelen in Tokio gehouden. Wij geloven alvast in onze Belgische topsporters. Wij kregen een brief van de Belgische atleten of wij konden helpen bij het trainen. Jullie taak vandaag: het goede voorbeeld geven zodat onze atleten meer kans maken op medailles. Want wie kan nu iets boter voortonen dan kapoenen?

Zaterdag 15 mei: Bosspel in de Huwynsbossen

Deze week spelen we eindelijk weer een bosspel! Door de versoepelingen kunnen we weer een spel spelen met iedereen samen in het bos. Het belooft een ongeziene strijd te worden in “de jungle van Lichtervelde”. We spreken af van 12u30-15u aan de Huwynsbossen. Zit jij in het winnende kamp?

Zaterdag 22 mei: Het grote boerderijspel

Vandaag duiken we in de wereld van de boeren. Boeren zorgen voor al ons eten en dus is het belangrijk dat jullie iets weten over het planten oogsten van gewassen, of zorgen voor dieren. Verkleed jullie vandaag als boer zodat we helemaal in de sfeer kunnen komen!

Zaterdag 29 mei: Geen activiteit

Ze zijn er dit jaar vroeg bij met de examens ☹ . Nu concentreren wij ons even op school, maar we komen snel weer terug!

Zaterdag 5 juni: Jins

Wij hebben nog steeds examens, maar niet getreurd. Vandaag staat er vers bloed klaar: onze oudste leden zullen, in hun laatste jaar voor ze leiding worden, activiteit geven. Zullen jullie braaf zijn bij deze stagairs? Zij krijgen namelijk punten van een zeer strenge jury (de jinleiding)!

Zaterdag 12 juni: Waterspelletjes

Jippie! Wij zijn terug, en de zomer komt er bijna aan. Iedereen weet wat dat wil zeggen: waterspelletjes! Neem vandaag kleren mee die nat mogen worden!

Zaterdag 19 juni: Verkleedfeestje

Vandaag houden we een groot verkleedfeest, het thema is prinsessen. Zou je graag een leider verkleed zien als prinses? Kom dan zeker af! Zorg dat je zelf ook verkleed bent als prinsessen en dan zoeken we de mooiste prinses!

Vrijdag 25 juni: Kampvoorbereidingsactiviteit

Op deze vrijdagavond proberen we een echte kampavond te simuleren. We zullen dus veel spelen op deze gezellige zomeravond! We spreken af van 18u30-20u30 aan het lokaal!

De activiteiten gaan door op zaterdagnamiddag, tenzij anders vermeld in het maandprogramma. We starten om 12u30 en eindigen onze activiteit om 15u. Er wordt telkens een kwartier voor en een kwartier na de activiteit opvang voorzien door de leiding. We verzamelen standaard aan ons scoutslokaal, tenzij anders vermeld in het maandprogramma. Tijdens iedere activiteit is er vrijblijvend de keuze naar een drankje. Wanneer u dit wenst, gelieve 80 cent mee te geven met uw zoon.

Alle activiteiten gaan door bij het meisjeschiro lokaal (Leysafortstraat 17, 8810 Lichtervelde) van 12u30 tot 15u00. Alle afwijkingen hiervan zullen meegegeven worden via mail.

Zaterdag 1 mei: het grote arbeidsspel

Vandaag is het de dag van de arbeid, sommigen wisten dat al maar wij zijn er zeker van dat er welpen zijn die dit nog niet wisten. Op een dag als vandaag mogen wij natuurlijk niet werken, maar er is nooit gezegd dat wij niet mogen
spelen.
We spreken af om 12u30 op de parking van Groenhove en jullie kunnen jullie welp daar weer afhalen om 15u

Zaterdag 8 mei: da groot ding me die vlam en al die medailles

Je weet wel hé, als je het nog niet weet hier zijn nog een paar tips:
De vlag heeft 5 ringen, alle landen van de wereld doen mee, de volgende keer is in Tokio,…
Onder het motto ‘deelnemen is belangrijk, maar winnen is het belangrijkst’ zullen we na vandaag zien wie er naar huis gaat met zijn eerste echte olympische medaille

Vrijdag 14 mei: guerrilla

Nee dit is geen verkeerd geschreven gorilla, alhoewel we soms ook wel met een paar apen bij de welpen zitten. Guerrilla is een vorm van oorlog voeren waarbij je jezelf zodanig verstopt van de vijand zodat ze jou niet weten te vinden. Nadat de leiding gewonnen heeft van de welpen in ‘welpen vs leiding’ zullen we vandaag zien ofdat de welpen betere geurrillastrijders zijn dan ons.

Zaterdag 22 mei: kejguythijs?

Zeg keer kejguythijs, …
Ewel é, ik ook niet. Maar Wikipedia wel. Guy Thijs was de zoon van Ivan Thijs een topschutter van Beerschot. Guy werd later zelf een voetbaltrainer bij Cercle Brugge en heel wat andere ploegen. Op het einde van zijn carrière was hij zelfs trainer van het Belgisch elftal. Vinden we vandaag de grote opvolger van onzen Guy?

Zaterdag 29 mei: Leideeuuuur, ist nog ver?

Normaal is dit een zinnetje dat we elk kamp horen tijdens de dagtocht.
Geen zorgen, vandaag gaan we niet op dagtocht. Het enigste dat ik jullie al kan vertellen is dat we jullie vandaag verwachten met jullie fiets in perfecte staat, een fluohesje en een fietshelm als je dit hebt. Er volgt nog een mail met meer info.

Zaterdag 5 juni: liefste dagboek

Ik draag veel geheimen met me mee. Hans is verliefd op Tjarno, daarvan heeft hij geen idee. Jimme is een technieker, de beste die ik ken. Dat weet niemand en niemand weet dat ik stiekem Thoré ben.
Wij zijn Mega Robbe en Mega Damon, we zijn geen echte superheld die alle welpen heel graag velt. En dan is er Rubben en nog Yorick. Tegen onzin, tegen kwaad. Welpenleiders staan paraat.
Of gaat het helemaal niet over het dagboek van superhelden?

Zaterdag 19 juni: Wii fit

Het spelletje Wii fit is gemaakt om toch te kunnen bewegen op een regenachtige dag. Vandaag zullen we eens het totaal omgekeerde doen. Wat dachten jullie van een beweging om te kunnen spelen op een zonnige dag. Klinkt toch al veel beter?

 Zaterdag 26 juni: wildcard

Tijdens een spelletje kaarten trok leider Hannes de wildcard. Dit is een kaart dat je altijd en overal kan inzetten. Zullen we vandaag eens zien wat Hannes met die kaart gaat doen? Afkomen is de boodschap!

Zaterdag 5 mei: Bosspel

Jaja jongens, vandaag gaan we bospelleeeeen! Bereid jullie voor op een magistrale activiteit waar jullie conditie en strategisch denkvermogen op de proef zullen worden gesteld. Tijdens dit bosspel leren we ook allemaal wat bij over de wondere wereld van kryptocurrency. Jullie worden verwacht om 15u aan de parking bij het speelplein van Groenhove Bos, Torhout. Allen aanwezig en tot dan boys! Jullie leiding heeft er alvast superveel zin in!

Zaterdag 15 mei: Woudloperskeuken

Het is je dertiende dag moederziel alleen op het verlaten eiland. De vliegtuigcrash was geen pretje. Je hebt net het vuur aan de gang gekregen, gelukkig. Je kan eindelijk wat rusten, tot het struikgewas achter je plots ritselt. In één ruk draai je je hoofd om. Je neemt je machete en staat voorzichtig recht. Op de toppen van je tenen loop je het geluid tegemoet, je duwt de takken opzij en net voor je een enorme zwaaibeweging maakt, zie je wat er zich achter de struiken bevindt. Een ei. Vers bereid gehakt. Een banaan. Nutella. Groentjes. En je leiding die klaar staat om een handje te helpen. Handig, aangezien je net honger begon te krijgen.

Vrijdag 21 mei: Guerilla

Beste kadetten, vandaag gaan jullie onderdompelen in de wetenschap van camouflage en sluipen. Het is namelijk eindelijk tijd dat de jongensscout van Lichtervelde het verloren land van Papes pitten terug veroveren. Het zal een lastige strijd zijn dus zorg ervoor dat je zeker uitgerust bent met de gepaste wapens. Geniet nog van de rust nu het nog kan.

Zaterdag 29/5: Techniekvergadering

Deze zomer zullen we onze technieken niet op kamp kunnen bijschaven. Daarom geven we vanmiddag nog een spoedcursus. De ideale blokpauze om even met jullie hoofd van tussen jullie boeken te komen.

Zaterdag 5/6 Sennes verjaardag!!!!!!!!!

Deze zaterdag word het weer veel belovend want leider Senne is jarig!! Er word een groot feest georganiseerd maar daar weet Senne niks van natuurlijk dus shhhhht! Het zal dus 1 grote supriseparty worden. Kom zeker af om Leider Senne zijn verjaardag mee te vieren want 1 iets kunnen we nu al zeggen het zal een onvergeetelijke verjaardag worden!

Zaterdag 12/6: Patrouillekoffers klaarmaken!

Het kamp komt dichter en dichter nabij. Vandaag zullen we het nodige verzamelen om op kamp te vertrekken!

zaterdag 19 juni: JIN

We krijgen hulp vandaag van degene die volgend jaar de leidingsploeg komen versterken. Inderdaad, het zijn de jins bij wie jullie andaag ambetant kunnen doen.

Zaterdag 26/6: Quizzzzzzz

Ja ik weet het ik weet het. Hou het toch maar stil en schrijf je antwoord op. Hoeveel weten jullie? We ontdekken het op deze supermegacoolefantastische quiz. Zorg maar dat je een goed stel hersenen meehebt. De vragen zullen niet makkelijk zijn en de jury zal niet mals zijn. FOUT IS FOUT!

1 juli – 3 juli: Voorwacht

wie we op voorwacht meenemen laten we tijdig weten. Dit is voor de 3e jaars, gelieve jullie mails in de gaten te houden.

3 juli – 15 juli: Kamp

We vertrekken op kamp!
Dit jaar gaan we naar de meest zuidelijke provincie van België, met name Luxemburg!

Alle activiteiten van verkenners gaan door van 15u00 tot 18u00.

Zaterdag 1 mei: Dag van de arbeid

De Dag van de Arbeid (in België ook Feest van de Arbeid genoemd) is een feestdag van de socialistischecommunistische en anarchistische arbeidersbeweging. De dag vindt in NederlandBelgië, Curaçao en Suriname elk jaar op 1 mei plaats. Andere landen wijken soms af van deze datum. In Europa is 1 mei in bijna alle landen een officiële feestdag, op een paar landen na waaronder Nederland. Katholieken vieren op deze dag het feest van Sint-Jozef als arbeider.

Vrijdag 7 mei: Filmavond

Het is weer zover, een jaarlijks avondje films kijken. Vergeet zeker niet zelf wat films mee te doen op stick of DVD. Wees aanwezig om 19u00 op de weide met een volle maag en neem 3 euro mee. De activiteit duurt ton een halfuurtje voor de avondklok (tot 23u30 dus).

Zaterdag 15 mei: 230 days till the end

Terwijl we nog maar pas onze klok voor het einde der tijden op 16 maart 2880 hadden gezet, zou het kunnen dat we de Apocalyps wel eens vroeger zouden kunnen beleven. Volgens Oekraïense wetenschappers zal de wereld namelijk vergaan op 26 augustus 2032. Zullen wij als verkenners de wereld kunnen redden?

Zaterdag 22 mei: City game

Lichtervelde is a municipality located in the Belgian province of West Flanders. The municipality comprises only the town of Lichtervelde. On January 1, 2006 Lichtervelde had a total population of 8,400. The total area is 25.93 km² which gives a population density of 324 inhabitants per km². The church is 64 m high. In this town the inventor Charles Joseph Van Depoele was born.

Zaterdag 29 mei: Dag voor Nathan day

Er is maar een uniek aantal aan Vannevels. Vandaag mogen wij ons gelukkig prijzen en de dag voorbereiden waar de Oudste Vannevel jarig wordt. Zet je beste beentje voor om dit feestje compleet te maken. Haal ook je creativiteit naar boven want deze Vannevel heeft een grote variatie aan vaardigheden en deze willen we naar boven brengen zoals gamen, wandelen , zitten  … .Ja, dit wil je dus zeker niet missen.

Zaterdag 5 mei: Kaffie me koekn!

Als ontspanning vandaag verlagen we wat het tempo genieten van het zonnetje en wat gezelschapspelletjes. Vergeet niet om 3 euro mee te doen.

Zaterdag 12 juni: Patrouillekoffers maken

Boys boys boys het is bijna weer zover, het hoogtepunt van een scoutsjaar, KAMP! Ter voorbereiding van kamp zullen we de patrouillekoffers klaarzetten zodanig dat alles op wieltjes kan verlopen. Zo zullen jullie zeker alles meehebben om een volledig kamp te kunnen functioneren.

Zaterdag 8 mei: testactiviteit