Maandprogramma’s

Hieronder vind je de maandprogramma’s van de verschillende takken. Klik op jouw tak om het maandprogramma te zien van deze tak.

De activiteiten van de kapoenen en welpen gaan meestal door van 14u tot 16u30, van de JVK & VK’s van 14u tot 17u, tenzij anders aangegeven. Uw zoon wordt steeds in perfect uniform verwacht!

De activiteiten gaan door op zaterdagnamiddag, tenzij anders vermeld in het maandprogramma. We starten om 14u00 en eindigen onze activiteit om 16u30. Er wordt telkens een kwartier voor en een kwartier na de activiteit opvang voorzien door de leiding. We verzamelen standaard aan ons scoutslokaal, tenzij anders vermeld in het maandprogramma. Tijdens iedere activiteit is er vrijblijvend de keuze naar een drankje. Wanneer u dit wenst, gelieve 80 cent mee te geven met uw zoon.

Zaterdag 6 mei: Activiteit van de jins

Wat zullen de jins nu weer van plan zijn? Kom het te weten deze zaterdag. Uren zijn zoals anders.

Zaterdag 13 mei: Slijmerige zaterdag

Tijdens deze activiteit gaan we slijm maken! We mengen verschillende ingrediënten, om een kleverig en rekbaar slijm te creëren. Hier komen de wetenschappelijke kinderen naar boven! We kijken wie goed is met het mixen en afwegen val alle ingrediënten en misschien vinden we hier wel onze
volgende Einstein!

Zaterdag 20 mei: Eiervergadering

Tijdens deze activiteit gaan we met eieren spelen! We gebruiken eieren in verschillende vormen en maten en voeren uitdagende opdrachten uit, zoals eieren laten stuiteren of eieren van grote hoogte laten vallen zonder dat ze breken. Het is een spannende en creatieve activiteit waarbij kinderen hun probleemoplossende vaardigheden en creativiteit kunnen ontwikkelen.

Zaterdag 27 mei: Dorpsspel ‘Waar is de scouts?’

Vandaag gaan we Lichtervelde verkennen. Het is al lang geleden dat we nog eens rondgewandeld hebben in Lichtervelde en we willen eens kijken hoe goed de kapoenen Lichtervelde wel kennen! Dit kan natuurlijk een lange wandeling worden, dus maak dat je water mee hebt en goed gekleed bent voor het weer! Deze activiteit gaat door op de normale uren van 14:00 tot 16:30 aan het lokaal! Zaterdag

3 juni: Zomerspelen

Deze activiteit gaan we vieren dat het bijna zomer is! 21 juni is het zomer, maar dit wilt zeggen dat het mooie weer alvast al begonnen is. Vandaag gaan we kijken om zoveel mogelijk buiten te spelen en te kijken hoe gelukkig de zon ons kan maken. De kapoenen gaan hun energie goed kunnen kwijtraken op deze dag.

Vrijdag 9 -zaterdag 10 juni: Weekendje

Dit weekend kan een geweldige manier zijn om zich voor te bereiden op een spannend avontuur met de scouts. Dit weekend leert ons al een beetje om zelfstandig te zijn en verantwoordelijkheid te nemen voor onze eigen spullen. Dit zijn vaardigheden die zeer goed te pas gaan komen op het kamp! Meer info volgt in de whatsapp-groep en op Facebook.

Zaterdag 17 juni: Mooi weer vandaag

Vandaag zullen we een leuke en rustige wandeling doen. We gaan kijken waar er water te vinden is met het warme weer. Zeker genoeg plezier onderweg naar onze plaats, want je raakt er zeker niet zonder de tips te krijgen langs waar je moet gaan. Deze activiteit gaat door van 14:00 tot 16:30 aan het lokaal zoals gewoonlijk.

Zaterdag 24 juni: Verrassingsactiviteit

Deze activiteit zullen we nog een verrassing houden! Het enigste wat je moet weten is dat we willen dat je een zwembroek mee/aandoet en dat je zeker nat zal worden. Het wordt een fenomenale afsluit van dit scoutsjaar en we hopen jullie terug te zien op kamp van 4 tot 9 juli! Deze activiteit gaat door van 14:00 tot 16:30 aan het lokaal en jullie mogen jullie kapoen hier ook komen ophalen.

De activiteiten gaan door op zaterdagnamiddag, tenzij anders vermeld in het maandprogramma. We starten om 14u00 en eindigen onze activiteit om 16u30. Er wordt telkens een kwartier voor en een kwartier na de activiteit opvang voorzien door de leiding. We verzamelen standaard aan ons scoutslokaal, tenzij anders vermeld in het maandprogramma. Tijdens iedere activiteit is er vrijblijvend de keuze naar een drankje. Wanneer u dit wenst, gelieve 80 cent mee te geven met uw zoon.

Zaterdag 6 mei: Kookvergadering
Haal jullie oude kookboeken maar al boven, want het is kookvergadering. Breng elk één ingrediënt mee en een muntstuk van €2. Dan maken we samen een heerlijke maaltijd! De activiteit start om 10u30 en duurt tot 13u.

Zaterdag 13 mei: Activiteit van de jins

Opnieuw de jins van de partij. Spannend!!!

Vrijdagavond 19 mei: Paintball

Velen van jullie vragen hier bijna elke activiteit na “wanneer is het nog eens paint-ball” Wel het is nog eens zo ver! Nog eens een goed potje paint-ball. Deze activiteit gaat door om 19h aan scouts lokaal en zal gedaan zijn om 21.30.

Zaterdag 27 mei: Haal maar die stalen ros van stal

Velen hebben er al naar uitgekeken: de fietstocht! Neem €5 mee, je fiets en fietshelm. Trappen maar

Zaterdag 3 juni: Kaffie met koeken

Jullie zullen waarschijnlijk al volop bezig zijn met het leren voor grote toetsen. Daarom zal het eens een rustige activiteit worden met versnapering, drinks en verschillende spelen.

Vrijdag 9 -zaterdag 10 juni: Weekendje

Met dat het kamp nog geen maand verwijderd is. Zullen we ons al beginnen voor te bereiden met een weekendje. Dus deze activiteit zal doorgaan van 18.30 vrijdagavond tot 16.30 de zaterdag. Neem zeker een goeie slaapzak en extra onderbroek mee! Er wordt zeker nog een aparte mail en tekstje geplaatst in de whatsapp.

Zaterdag 17 juni: Bosspel

Eindelijk terug de frisse geur van zomer in aantocht! Mooi weer, de frisse geur van een bos. Wat zou je nog meer willen?? We spreken af om 14h aan Groenhove Bos en de activiteit is ook weer gedaan om 16h30.

Zaterdag 24 juni: Bruine zeep

Groene zeep ook wel bruine zeep, zachte zeep of goudzeep genoemd is een veel gebruikt schoonmaakmiddel dat al sinds grootmoeders tijd bekend is. Waarom zou deze activiteit zo heten en wat kan je met deze zeep?? Kom zeker af om dit te kunnen waarnemen.

Alle activiteiten van verkenners gaan door van 14u00 tot 17u00.

Zaterdag 6 mei: Highland Games

Vandaag gaan de sterkste jongverkenners de strijd aan met elkaar. In deze strijd wordt een en al
kracht vertoont. Denk jij dat je het aan kunt?

Vrijdagavond 12 mei: JVK-awards

Jullie zijn allemaal genomineerd voor de eerste JVK-awardshow. Kom deze avond in je beste kleren
en wie weet win jij wel een award.

Zaterdag 20 mei: Activiteit van de jins

Vandaag is het de beurt aan de JINS. Ze staan al te trappelen om volgend jaar een volwaardige leider
te worden, maar vandaag wordt hun vuurproef. Leg ze het vuur dus maar aan de schenen!

Zaterdag 27 mei: Techniekvergadering

Het kamp begint te naderen hoog tijd om nog eens onze fameuze sjortechnieken bij te schaven. Voor
al wie het nog niet volledig onder de knie heeft, dit is het moment om nog eens te oefenen!

Zaterdag 3 juni: Fietstocht

Ik wil fietsen! Ik wil fietsen! Ja ja je ziet het goed, vandaag gaan we fietsen tot we erbij neervallen. Bij
wijze van spreken natuurlijk, we zouden niet graag hebben dat er ongelukken gebeuren. Vergeet
zeker jullie fiets niet.

Zaterdag 10 juni: Oud-leiding

Vandaag trekken onze oude rotten hun uniform nog eens aan speciaal voor jullie. Een activiteit van
mannen met zo veel ervaring wil je zeker niet missen.

Zaterdag 17 juni: Patrouillekoffers maken

Kom vandaag zeker allemaal een handje helpen want we maken de patrouillekoffers om mee te
nemen op kamp. Want zonder materiaal zal het een stuk lastiger worden.

Zaterdag 24 juni: Sljeren op bruine zepe

Jullie weten allemaal wat dit wil zeggen. Namelijk een hele namiddag vol glijplezier. Vergeet zeker
jullie zwembroek niet en een handdoek. Tot dan!

Alle activiteiten van verkenners gaan door van 14u00 tot 17u00.

Zaterdag 6 mei: Piketsmijtfestijn

De piket is het schoonste der werktuigen, wordt wel eens gezegd door menig vakman. Een tent valt en staat met de kracht van zijn piketten. Vandaag is het tijd om dit ondergewaardeerde gereedschap te vieren en hoe doe je dat beter dan door een piketsmijtextravaganza?

Zaterdag 13 mei: Daguitstap

Het is weer tijd om de buitenwereld onveilig te maken, we trekken erop uit vandaag! Waar we wat, met wie, waarom en met welke bedoeling gaan doen laten we jullie binnenkort weten. Eén ding staat buiten kijf: het wordt episch… Hou zeker jullie mailbox en WhatsApp in de gaten.

Vrijdag 19 mei: New York is burning

Leve de meiden van de brandweer. Geen tijd om uit te rusten. Ik hoor het alarm weer. Leve de meiden van de brandweer. Iemand wil iemand kussen. Als wij die brand niet blussen. Hoor je straks enkel nog gezoen. Als wij er niets aan kunnen doen. Dank je wel K3, ik had deze activiteit niet beter kunnen uitleggen. Afspraak om 19u @lokaal.

Zaterdag 27 mei: Luka’s verwelkomingsfeestje

Luka is EIN-DE-LIJK terug in België en of we hem gemist hebben! Na 4 maanden bakken in die warme Surinaamse zon vond hij het blijkbaar welletjes geweest. Hij heeft vrouw en kinderen er achtergelaten omdat hij zijn verkenners te veel miste. Benieuwd hoeveel hij gebruind of misschien wel gezwart is? Bon bini Atrobe Luka, nos a sinti falta di bo!

Zaterdag 3 juni: Vergadering op wieltjes

Een wiel is een cilindrisch dan wel torusvormig object (doorgaans gefaciliteerd door spaken) dat samen met een as voor lage weerstand zorgt bij het voortrollen. Kenmerkend voor het wiel is dat het als vorm van voortbeweging twee losse delen nodig heeft met daartussen een lager, iets wat in de natuur alleen bij bepaalde prokaryoten voorkomt. Vandaag gaan wij ons dermate verplaatsen aldus houdt in rekening met dergelijk raamwerk inclusief cilindrisch of torusvormig objecten present te tekenen.

Zaterdag 10 juni: Sprot en spel

Het is de hoogste tijd om nog eens all out te gaan! Geïnspireerd door de Final Four van de Nations League die over enkele dagen begint, gaan we vandaag naar het sportplein om het er beter te doen dan de Rode Duivels. Dat lijkt tegenwoordig niet eens zo’n moeilijke opdracht… Zorg dat jullie zeker met jullie fiets aan het lokaal staan.

Zaterdag 17 juni: Patrouillekoffers maken

Het zomerkamp staat voor de deur en vandaag zetten we de eerste hand naar dat onvergetelijk kamp. Specifiek gaan we de patrouillekoffers vullen met talloren, forcetten en nog allerhande keukenmateriaal zodat we die 15 dagen levend kunnen doormaken. Een ideaal tussendoortje tijdens het blokken uwu.

Zaterdag 24 juni: Waterspelletjes

Nu het weer wat warmer wordt is het weer tijd voor afkoeling. Lig je te zweten in je bed? Stinkel al je T shirts naar zweet? Rollen de druppels zweet je van het hoofd? Kom dan zeker verkoeling zoeken in het lokaal. Breng een zwermbroek en handdoek mee.

Zaterdag 6 mei: Ge moogt mij Al noemen, ofwel kort voor Alex, ofwel kort voor Alexander

Om ook de laatste twee maanden weer eens een beeld te krijgen van geschiedenis, zullen we vandaag eens de geschiedenissen van (de naam) Alexander analyseren. Neem dus allemaal 1 willekeurige Alexander uit de geschiedenis en kom hem voorstellen; het is namelijk presentatieactiviteit.

Zaterdag 13 mei: Moederdagvoorbereiding

Net als échte rockers die hun strofes en tekstlijnen oefenen backstage, zullen we vandaag een gedichtje maken voor onze eigen moeder. Doorneem dus maar alvast een paar belangrijke dichters en dichteressen zoals Virginie Loveling, Shakespeare, Paul van Ostaijen…

Zaterdag 20 mei: Anticipatie heeft de gewoonte om je op te stellen voor

teleurstelling in avondentertainment, maar vanavond zal er wel liefde zijn Brian, toppunten voor het niet proberen, zo vriendelijk van u om ons te zegenen met uw moeiteloosheid. We zijn dankbaar en zo vreemd genoeg gerustgesteld. Als je de kracht kunt oproepen, sleep me dan. Ze is onweersbuien, liggend op haar voorkant, tegen de muur. Heb je kleur in je wangen? Ik wilde enkel deel uitmaken van The Strokes, bekijk nu de puinhoop die je me liet maken. Word niet emotioneel, dat is niet zoals je normale zelf.

Zaterdag 27 mei: Er loopt een zwarte Labrador los in de Koolskampstraat ter hoogte

van het funerarium Feryn Help jij ons Brian van vorige week te vinden? Hij is namelijk ontsnapt en is wonder boven wonder in een serie terecht gekomen. Pluspunt voor wie weet welke serie.

Zaterdag 3 juni: Zotero-cursus

Vandaag zullen de jins ondergedompeld worden in het programma ZOTERO om reeds dit jaar al gewend te raken aan programma’s die ze ongetwijfeld volgend jaar kunnen gebruiken om hun papers te schrijven. Zotero is namelijk een gratis, eenvoudig te gebruiken tool waarmee u onderzoek kunt verzamelen, organiseren, annoteren, citeren en delen.

Zaterdag 10 juni: Dansende schoenen of schoenen die dansen

Hoewel we vandaag een workshop dansen gingen doen, zal de activiteit van vandaag niet doorgaan; zowel de leiding als de jins hebben het namelijk druk met hun examens. Tegelijkertijd willen we alvast ook meedelen dat jullie beter je vader morgen verrassen.

Zaterdag 17 juni: Huldegedicht aan Singer

Omdat we vandaag eens iets speciaals willen leren, zullen we het gedichtje van bovengenoemde Paul van Ostaijen leren. Alvast hier de eerste strofe: “Slinger, Singer, Naaimasjien. Hoort, Hoort: Floris Jespers heeft een Singernaaimasjien gekocht”

Zaterdag 24 juni: Patrouillekoffers maken

Kom vandaag zeker allemaal een handje helpen want we maken de patrouillekoffers om mee te nemen op kamp. Want zonder materiaal zal het een stuk lastiger worden.